Paprikarolletjes met geitenkaas
Ingrediënten:
- 2 grote rode paprika's
- 4 eetlepels (olijf)olie
- ½ citroen
- 150 gr. zachte geitenkaas
- 2 takjes oregano
- (versgemalen) zwarte peper
- cocktailprikkers
Bereiding:
De paprika's wassen, schoonmaken en in de lengte in acht plakken snijden. In een pan 3 eetlepels olie verhitten en de paprika's afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven.
Intussen de citroen schoonboenen en er 1 theelepel schil er dun afraspen. Boven een kom de geitenkaas verkruimelen. De oregano erboven fijn knippen. De geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor scheppen. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en veel peper.
Op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas scheppen. De paprika's oprollen (aan de smalle kant beginnen). In elk rolletje een cocktailprikker steken. De rolletjes in een lage schaal leggen. Ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.