Op het moment dat onze twee opgroeiende zoons vol overtuiging 'boer' wilden worden, zijn wij op de Koolwijkseweg in Stolwijk op kleine schaal de melkgeitenboerderij
MooiMekkerland met zo'n 400 witte geiten gestart. Ons hele gezin droeg zijn steentje bij.
Onze zoons namen een groot deel van het werk op zich. Mijn man Henk stond iedere ochtend om 5 uur op om de geiten te melken, voordat hij naar zijn Autoschadeherstelbedrijf ging. Ik werd ook steeds enthousiaster over de mogelijkheden van het bedrijf. Het is een prachtig gezicht, al die mooie witte geiten in de lange stal. Ik verdiepte me al snel in het maken van geitenkaas. De voornaamste reden was dat de melkfabriek de hoeveelheid geitenmelk aanvankelijk te weinig vond om op te komen halen. Maar dat was niet de enige reden voor mij om geitenkaas te gaan maken. Een van onze kleinkinderen bleek een koemelkallergie te hebben. In recordtijd produceerde ik niet alleen de geitenkaas maar ook feta en yoghurt. Ons kleinkind had er veel baat bij en al snel kwamen veel mensen met dezelfde allergie uit de wijde regio naar het boerderij winkelt je. De reacties op onze producten waren erg leuk en op streekmarkten verkoop ik nu ook de populaire producten van MooiMekkerland.

Vertina-kaasje cert2016

Aan de wedstrijd 'Boerenkaas Cum Laude' neem ik deel met een friszure kaas op basis van zonnebloemolie, gemengd met 'Herbes de Provence'. Deze kaas is voor mij heel speciaal. Het is toch een droom dat zo'ji bijzonder smakelijk kaasje mijn naam draagt: Vertina! In dit kaasje ligt voor mij de hele ontwikkeling van een bescheiden start van MooiMekkerland naar de inmiddels uitgegroeide geitenmelkerij  Inmiddels is MooiMekkerland met een duurzame emissiearme stal helemaal klaar voor de toekomst. Je zou kunnen zeggen dat dit het gedroomde kaasje is!

Tina Verhoef
Kaasmakerij MooiMekkerland, Stolwijk